• 1

Gedragsanalyse van de junior accountmanager als startpunt

Voor junior accountmanager geldt dikwijls dat de eerste weken bij een organisatie bepalend zijn voor het succes van de samenwerking op langere termijn. Als de junior accountmanager op de juiste manier wordt begeleid, ontstaat er meer zelfvertrouwen en een beter zelfinzicht. De kans dat de medewerker zijn talenten vervolgens goed inzet, is een stuk groter. Dat is winst voor een organisatie.

Brand New Sales kiest hierbij bewust voor een coachende begeleiding en niet voor (een serie) trainingen. Door individueel met de junior accountmanager aan de slag te gaan en in korte & krachtige sessies te werken aan de professionele ontwikkeling, wordt veel tijd bespaard.

Daarbij volstaat het niet om alleen de vaardigheden te trainen; minstens zo belangrijk zijn het inzicht in het eigen gedrag (de handelingen die we uitvoeren) en de overtuigingen (waarom doen we dingen wel of juist niet?). Deze drie componenten hangen immers nadrukkelijk met elkaar samen.

Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) van de junior accountmanager

De Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) van Thomas International is een rapportage waarin het werkgedrag van de junior accountmanager wordt beschreven. Een PPA geeft inzicht in sterkten en zwakten en strong motivatoren van de junior accountmanager. Het belang van deze analyse is meerledig:

  • De junior accountmanager krijgt in een compact rapport een beeld van zijn eigen werkgedrag, sterkten en zwaktes. Dit leidt tot een beter zelfbeeld, waardoor zij nog meer in staat is om de kwaliteiten te benutten en aandachtspunten te verbeteren.
  • De PPA geeft de sales manager en de coach zeer belangrijke informatie over de junior accountmanager. Hierdoor is de coach veel sneller in staat om ook het gedrag af te stemmen tijdens de coaching sessies.
  • De PPA bevat voor de sales manager en accountmanager zeer nuttige managementinformatie. Door de PPA te gebruiken en deze informatie toe te passen op de managementstijl, is de manager in staat om zeer mensgericht te communiceren om daarmee het beste uit de medewerker te halen.

Uiteraard heeft u de keuze om zelf de gedragsontwikkeling uit te voeren of een coach in te huren van Brand New Sales.