Vind verborgen sales vacatures op Twitter

Vind verborgen sales vacatures op Twitterverborgen Sales vacatures op twitter

Je mag van Twitter denken wat je wilt, maar het is een goudmijn als het gaat om het vinden van verborgen sales vacatures. Daarmee bedoelen wij sales vacatures die nog niet zijn geplaatst op de officiële wervingskanalen, maar al wel door werknemers van een organisatie kenbaar gemaakt zijn.

 

Steeds meer organisaties vragen de medewerkers om mee te zoeken naar nieuwe collega's. Slim natuurlijk, omdat organisaties zo flink besparen op de recruitmentkosten. Het plaatsen van een personeelsadvertentie of het inschakelen van een recruitmentbureau kost tenslotte geld. Vaak ontvangen werknemers een bonus wanneer de aandragen kandidaat wordt aangenomen. Iedereen blij!

Social Media, en in het bijzonder Twitter wordt door werknemers gebruikt om een vacature in hun netwerk kenbaar te maken. Je hebt dit soort bericht vast voorbij zien komen: "Collega Accountmanager gezocht" of "De Vries Telecom zoekt een Sales Executive" of "Word jij onze nieuwe sales collega?".

Al deze tweets zijn vindbaar. Je kunt Twitter als het ware 'afluisteren' naar sales vacatures die aansluiten op jouw profiel. Een sales vacature gevonden? Reageer dan snel en je bent de concurrentie voor!

Gericht zoeken naar Sales Vacatures

Door gebruik te maken van de booleaanse zoekmethodiek, ook wel search operator genoemd, kun je gericht zoeken naar sales vacatures die voor jou relevant zijn. Waarbij wij benadrukken dat een goed zoekresultaat het gevolg is van een goede zoekopdracht.

Denk eerst goed na over wat je precies zoekt en vertaal dat naar toepasbare sleutelwoorden. Hierbij kun je denken aan:

sales, accountmanager, verkoper, vertegenwoordiger, business development of buitendienst

Denk ook aan de branches waar je graag in werkzaam bent:
ICT, telecom, telecommunicatie, isp, cloud, hosting

Bekijk het ook vanuit de werknemer die de tweet plaast. Welke sleutelwoorden zou deze persoon gebruiken? Maak er een lijst van.

Hieronder een aantal voorbeelden hoe Sales vacatures op twitter geplaatst worden:

 

 

Belangrijke sleutelwoorden die gebruikt worden in tweets: collega, gezocht, zoeken, zoekt, vacature, (ons) team, team (versterken).

Wanneer je beide sleutelwoorden combineert en plaatst in het geavanceerde zoekformulier van Twitter krijg je het volgende resultaat.

Zo zoek je naar verborgen sales vacatures

Ga naar: https://twitter.com/search-advanced

Vul de gegevens in zoals hieronder afgebeeld. De woorden zijn gescheiden door 'OR' en aan het einde plaats je 'AND '.

Al deze woorden: Sales OR accountmanager, verkoper, vertegenwoordiger, buitendienst AND (de AND is een belandrijke toevoeging)

Eén van deze woorden: collega gezocht zoeken zoekt vacature team versterken

Geschreven in: Selecteer Nederlands

Optioneel: tweets uit een regio. Standaard 15 mi (miles) rondom de plaats die jij hebt geselecteerd. Dit kun je later aanpassen.

Dit is het resultaat:

 

Is dit niet het gewenste resultaat? Je kunt de zoekopdracht verder verfijnen door in het menu de zoekopdracht aan te passen.

 

Kopieer en plak de zoekopdracht in een tekstverwerker (bijvoorbeeld: Word, Notepad, Kladblok).
Sales OR accountmanager OR verkoper OR vertegenwoordiger OR buitendienst AND collega OR gezocht OR zoeken OR zoekt OR vacature OR teamlang:nlnear:"Hilversum, Noord-Holland" within:15mi

Deel 1 (geel) Voeg sleutelwoorden toe of verwijder sleutelwoorden.
Deel 2 (groen) Voeg sleutelwoorden toe of verwijder sleutelwoorden.
Deel 3 (roze) Selecteer een andere taal of verwijder dit blok als je geen voorkeur hebt.
Deel 4 (oranje) Verander de plaatsnaam of vergroot de omtrek (1 mile = 1,7 km).

Door met de sleutelwoorden te spelen, kun je het resultaat verbeteren.

Ben je tevreden met het resultaat, dan kun je de zoekopdracht opslaan (zie afbeelding).

Blijf de feed monitoren, je ontvangt de sales vacatures in real time!